Lagune pentru dejectii

Lagune/ batale pentru stocarea dejectiilor

Lagunele sunt cea mai simplă modalitate de a construi un spațiu de depozitare pentru dejectiile lichide.

 • Recomandate pentru depozitarea gunoiului de grajd lichid pentru fermele de porci, vaci/bovine, găini ouătoare sau gaini ouatoare în de baterii.
 • Dimensionat și proiectate corect, puteți minimiza costurile de investiție.
 • Sunt impermeabilizate cu materiale sintetice rezistente care respectă reglementările relevante, dar care au și o rezistență mecanică deosebită și o rezistență ridicată la influențele mediului.
 • Bine gândite, sunt ușor de utilizat și emana un miros redus.
 • Pot avrea capacitati de stocare oricat de mari.
 • Acestea trebuie echipate corespunzator cu mixere pentru a omogeniza sedimentele si pentru a evita colmatarea lagunei si reducerea capacitatii de depozitare a acesteia.
 • Poate fi construit în versiune acoperită sau descoperitaNoi stim cum să o facem și am dovedit-o în multe proiecte care au fost implementate cu succes până în prezent.Te sprijinim inca din faza de proiectare, asiguram proiectarea tehnologica si te ajutam sa eviti probleme.

Lagunele pentru dejectii

 • Lagunele de stocare a dejectiilor, bine executate si impermeabilizare  sunt cea mai simplă și sigură metode de stocare a dejecțiilor lichide,
 • Lagunele  proiectate si impermeabilizate de noi sunt sigure si simplu de exploatat.
 • Am proiectat si impermeabilizat peste 30 lagune de dejectii cu capacitatea de stocare utila între 1000 și 60 000m2 construite în România si Ungaria  care functioneaza fara probleme.

Lagunele proiectate si impermeabilizate de noi

SUNT:

 • Usor de folosit si intretinut,
 • Acestea produc mirosuri minime, fără sedimente, fără probleme de funcționare, ca urmare a implementării principiilor tehnologice pe care noi e-am dezvoltat.
 • Suntem singura companie din Romania care stie sa optimizeze forma si dimensiunile lagunei de depozitare a gunoiului de grajd pentru a optimiza costurile de investitie.

La ce sa fiti ATENTI!

 • Lagunele de pământ pentru stocarea dejecțiilor, impermeabilizate cu materiale sintetice, sunt mult mai mult decat niște simple gropi în pământ peste care se aplica un material sintetic de impermeabilizare.
 • Pentru buna functionare este necesara respectarea unei sume de condiții tehnice și biologice.
 • Nu orice adâncime a bazinului se recomandă a fi executată deoarece poate duce la generarea de mirosuri puternice sau poate duce la colmatarea bazinului prin imposibilitatea omogenizării acestuia,
 • Nu orice dimensiune a bazinului poate fi construită, pentru că s-ar putea ca bazinul dumneavoastră să devină imposibil de omogenizat.
 • Daca laguna nu este dimensionata tehnologic corespunzator investitia in echipamentele de omogenizare poate fi cu mult mai mare decat in cazul in care se face o optimizare a formei si dimensiunilor bazinului inainte de executia acestuia.
 • Capacitate de mixare insuficiente va duce în scurt timp la colmatarea lagunei .
 • Materialele pentru impermeabilizare a bazinelor de stocare a dejecțiilor au fost reglementate în Romania încă din anul 2005 prin Legislatia specifică și Standardele adoptate.
 • La fel si sistemele de sigurantă cu care trebuie dotate aceste bazine.

De ce sa colaborati cu noi?

Inainte de realizarea impermeabilizarii, vă punem ajuta cu recomandari pentru dimensionarea, proiectarea și exploatarea lagunlor de stocare   prin care puteți evita problemele in exploatare.

Aceste recomandari sunt facute pe baza experientei si principiilor tehnologice dezvoltate de noi si a  experienței acumulate.

Soluțiile tehnologice propuse de noi sunt dezvoltate pe baza a peste 150 ani de experiență cu  gestiunea dejecțiilor în Germania, România și Ungaria si sunt dovedite de proiectele realizate.
Putem astfel optimiza impreuna  și chiar reduce costurile de investiție și exploatare.

Materialul pe care il oferim, pentru impermeabilizare lagunelor de stocare a dejecțiilor, este din polietilenă de înaltă densitate, are grosimea de 2mm asa cum este recomandat de legislația Națională și Europeană pentru această aplicație.

Are proprietati mecanice deosebite, mare durabilitate si rezistenta in exploatare mare.

Dupa impermeabilizare, etanseitatea este verificată iar datele sunt inregistrate într-un dosar care vă este înmânat la sfârșitul lucrării.

Bazinele proiectate tehnologic de firma noastra, si impermeabilizate sunt prevăzute cu sisteme de monitorizare și semnalare a integrității impermeabilizării, sisteme de eliberare a gazelor telurice și biologice ce s-ar putea acumula sub impermeabilizare, separatoare pentru solidele plutitoare, mixere submersibile electrice sau de alt tip dupa caz.

Cum poate fi prevenita colmatarea lagunelor pentru dejectii

Pentru a preveni acumularea de sedimente in lagunele de dejectii continutul acestora trebuie mixat folosind mixere acționate electric sau de la priza de putere a tractorului.

Mixerele trebuie dimensionate corespunzator astfel incat sa asigure intregii mase de lichid din laguna o viteza corespunzatoare, care sa asigure antrenarea in suspensie a sedimentului fara a crea zone moarte.

Mixarea dejectiilor animale este un proces mult mai complex decat simpla amestecare.

Mixer pentru dejectii actionat de tractor

Mixere electrice submersibile pentru dejectii in laguna

CONTACTEAZĂ-NE:

  Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.